Son Güncelleme:
Kestaneli brownie tarifi
Kış aylarının vazgeçilmezi kestanenin nefis brownie tarifi ile birleştiğini düşünün? İşte kokusuyla mest edecek, tadıyla damakları şenlendirecek kestaneli brownie tarifi…
Yapımı için malzemeler
- 250 g kestane
- 180 g oda sıcaklığında tereyağı
- 150 g esmer şeker
- 2 adet yumurta
- 1 büyük su bardağı sıcak su
- 50 g kakao
- 300 g un
- 2 yemek kaşığı granül kahve
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- 200 g sütlü çikolata
- Nane yaprakları
Kestaneli brownie tarifi Nasıl yapılır?
Tarif:
- Kestaneleri Arçelik Ankastre Ocak’ta derin bir tencerede iyice yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşlanan kestanelerin kabuklarını soyun.
- Derin bir kaba alıp çatal ile kestaneleri ezin.
- Kakao ve kahveyi 1 bardak sıcak suyun içerisinde iyice karıştırın.
- Kuru malzemeleri; un, kabartma tozu ve tuzu da bir kaba alın.
- Arçelik Multi Şef Mutfak Makinesi içerisinde tereyağı ve şekeri iyice çırpın.
- Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin.
- Ardından sıcak suda karıştırdığınız kakao ve kahveli suyu da dökün.
- Haşlayıp ezdiğiniz kestaneleri de ekleyip spatula yardımıyla karıştırın.
- Son olarak unlu kuru malzemeleri de ilave edip karıştırın.
- Kare bir fırın kalıbını iyice yağlayın ya da yağlı kağıt serin.
- Hamuru kalıba boşaltın ve Arçelik Ankastre Fırın’da 180 derecede yaklaşık 40 dakika pişirin.
- Bu sırada çikolata sosunu hazırlamak için çikolatayı küçük parçalara bölün.
- Arçelik Ankastre Ocak’a geniş bir tencere alın ve biraz su koyup kaynatmaya başlayın.
- Doğradığınız çikolataları cam bir kaba alın.
- Benmari usulü eritmek için cam kabı Arçelik Ankastre Ocak’ta su kaynattığınız tencerenin içine alın.
- Spatula yardımıyla devamlı karıştırarak eritin.
- Kekiniz piştikten sonra oda sıcaklığında dinlendirin.
- İlk sıcağı gidip soğuduktan sonra kabından çıkarıp karelere bölün.
- Üzerine erittiğiniz çikolatadan dökün.
- Taze nane yapraklarıyla süsleyip Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi’nde yaptığınız nefis kahve ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik