GeriTatlı Tarifleri Kestane şekeri tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kestane şekeri tarifi

Kestane şekeri tarifi

Birçoğumuzun uzun otobüs yolculuğu yaparken mola esnasında alacağı ilk tatlı ya pişmaniye ya da kestane şekeri olur. Tercihinizi kestane şekerinden yana kullanıyorsanız bu lezzet tam size göre demektir. Uludağ’da yetişen kestanelerden yapılan kestane şekeri Bursa’nın marka ürünlerinden biri. Tabii ki bu, dışarıda satılan her kestane şekerinin güzel olduğu anlamına gelmiyor. Fakat, evinizde de kolayca hazırlayabilirsiniz. Yapımı gayet basit, sadece 1 gün yemeden durmanız gerekli. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram kestane
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su

Kestane şekeri tarifi Nasıl yapılır?

Kestanenin dış kabuklarını bıçakla soyun.

İnce iç kabuğu da sıcak suyun içerisinde yumuşatarak soyun.

Kabuklarından ayrılan kestaneleri dörtlü veya beşli olarak ince tülbentlere sarıp düğümleyerek tencereye yerleştirin.

Başka bir tencereye şeker ve su koyarak orta ateşte kaynatarak şerbetini hazırlayın.

Hazırladığınız şerbeti kestanelerin üzerine dökerek hafif ateşte iki saat kaynatın, kaynama sırasında kıvamını sürekli kontrol edin.

Kaynayan kestane şekerini bir gün soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...