GeriPilav Tarifleri Kestane mantarlı risotto tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kestane mantarlı risotto tarifi

Kestane mantarlı risotto tarifi

Risotto bir tür pirinç yemeği. Özelliği bol nişastalı Arborio pirinciyle yapılması ve pirincin nişastasının yüzeye çıkmasıyla yumuşacık bir kıvama sahip olması. Risotto’yu aklınıza gelen birçok malzemeyi kullanarak yapabilirsiniz ama biz bu tarifimizde kestane mantarlı risotto’yu denedik çok da beğendik. Malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 300 gram Arborio pirinci
  • 400 gram kestane mantarı
  • Toz parmesan peyniri
  • 2 diş sarımsak
  • 1 litre et suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Maydanoz

Kestane mantarlı risotto tarifi Nasıl yapılır?

Sarımsakları ve mantarları doğrayın.

1 yemek kaşığı tereyağını tavada kızdırıp önce sarımsakları ardından mantarları ekleyin ve kavurun.

Mantarlar pişince kenara alın.

Soğanları da yemeklik doğrayın.

Zeytinyağını ayrı bir tava kızdırıp soğanları yağda kavurun.

Tuzu ve pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edin.

Pirinçler kavrulunca et suyunu kepçeyle azar azar ekleyip pirinçler suyunu çekene kadar kavurun.

Bu işlemi et suyunun tamamı tükenene kadar devam ettirin.

Pirinç et suyunu tamamen çekince tencereyi ocaktan alıp tereyağı ve parmesan ilave edin.

Tereyağı iyice eriyene kadar karıştırın.

Mantarları ve ince kıyılmış maydanozu da ekleyip üzerine taze çekilmiş karabiber serperek servis edin. Afiyet olsun…