GeriTatlı Tarifleri Keşkül tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Keşkül tarifi

Keşkül tarifi

Keşkül, Osmanlı mutfağından günümüze uzanan bir tatlı. İçerisindeki toz bademin verdiği hoş koku ve tadı ile vazgeçilmez tatlılardan biri. Yapımı oldukça basit. Ancak bu nefis tarifi hazırlarken topaklanmayı önlemek için sürekli karıştırmak gerekli. Peki keşkül nasıl yapılır? Eğer denemek isterseniz, keşkül tarifi ve malzeme listesini sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 1 su bardağı çekilmiş badem
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

Keşkül tarifi Nasıl yapılır?

Nişasta ve su dışındaki bütün malzemeleri bir tencereye ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın.

Su ve nişastayı da küçük bir kasede karıştırın ve tencereye ilave edin.

Tatlınız piştikten sonra kaselere eşit olarak koyun.

Keşkül tatlınızı bir süre dinlendirip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...