GeriTatlı Tarifleri Keşkül tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Keşkül tarifi

Keşkül tarifi

Keşkül, mutfağımızın sevilen tatlılarının başında geliyor. Süt ve badem nefis uyumu olan keşkül, Osmanlı mutfağından günümüze kadar uzanıyor. Kolay hazırlanmasının yanı sıra oldukça da hafif olan keşkül, Hindistan ceviziyle de ayrı güzel oluyor. Peki keşkül nasıl yapılır? İşte keşkül tarifi ve malzeme listesi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı çekilmiş badem
  • 1 paket vanilya

Keşkül tarifi Nasıl yapılır?

Nişasta ve su dışındaki bütün malzemeleri bir tencereye ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın.

Su ve nişastayı da küçük bir kasede karıştırın ve tencereye ilave edin.

Tatlınız piştikten sonra kaselere eşit olarak koyun.

Keşkül tatlınızı bir bir süre dinlendirip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...