GeriEt Yemeği Tarifleri Keskin tava tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Keskin tava tarifi

Keskin tava tarifi

Kırıkkale'de, sebze ve kuzu etinden yapılan yüzlerce yıllık lezzet olan Keskin tavası, kentin en önemli lezzeti olarak öne çıkıyor. Peki, keskin tava nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte keskin tava tarifi ve yapım aşamaları...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kg kuzu pirzola
  • 4 adet domates
  • 2 baş sarımsak
  • 4 adet acı sivri biber
  • 2 çorba kaşığı tereyağı

Keskin tava tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak fırın tepsisini yağlayın.

Üzerine biber ve domatesleri doğrayın.

Sarımsaklar birkaç parçaya bölerek tepsiye dizin.

Sığır ve kuzu etinin üzerine düzgün bir şekilde malzemeleri tepsiye dizin.

Etlerin üzerine ufak parçalar halinde tereyağı yerleştirin.

Ardından tepsideki etin üzerine tuz ve pul biber serpiştirin.

Son olarak tepsiyi alüminyum folyo ile tamamen sarın.

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 1 saat pişirin.

Son 10 dakikada alüminyum folyoyu açıp pişirilmeye devam edin.

Keskin Tava Nedir?

Keskin tava adını Kırklareli'nin Keskin ilçesinden alıyor. Kırıkkale'de, sebze ve kuzu etinden yapılan yüzlerce yıllık lezzet olan Keskin tavası, kentin en önemli lezzeti olarak öne çıkıyor.