Keşkek yemeği tarifi
Keşkek, Anadolu’nun farklı yörelerinde farklı şekillerde pişirilen nefis bir yemek. Bu keşkek tarifi de Ağrı’dan geliyor. Kuzu eti ve kuru soğanla yapılan Ağrı usulü keşkek için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…
Yapımı için malzemeler
- 1250 gram dövülmüş buğday
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet kuru soğan
- 500 gram kemiksiz kuzu eti
- 1 yemek kaşığı tuz
Keşkek yemeği tarifi Nasıl yapılır?
Buğdayı 8-10 saat önceden ıslatın.
Soğanı yemeklik doğrayın.
Tereyağı tencerede eritin.
İçine salçayı ekleyip kavurun.
Ardından soğanları ekleyip kavurmaya devam edin.
Buğdayı tencereye ekleyin.
Üzerine suyunu da ilave edip pişmeye bırakın.
Diğer yanda etleri kuşbaşı doğrayıp bir tencereye alın.
Üzerine su ilave edip iyice yumuşamadan ocaktan alın ve buğdaylara ekleyin.
Tuzunu da ekleyin.
Kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
Sıcak servis edin. Afiyet olsun…