Keşkek tarifi
Türkiye’nin dört bir yanında farklı tariflerle bilinen keşkek, düğünlerde, bayramlarda, köy hayırlarında yaygın olarak yapılmaktadır. Keşkek, yemek olarak ayrı bir ustalık ve maharet gerektirir. Batı Anadolu, Trakya, Doğu Anadolu Bölgesi, Karadeniz ve Orta Anadolu yemeği olan keşkek, genellikle düğün ve bayramlarda yapılan, Anadolu'da yörelere göre farklılıklar göstermekle birlikte temel olarak yarma buğday ve etten oluşan geleneksel bir yemektir. Peki keşkek nasıl yapılır?
Yapımı için malzemeler
- Keşkeklik buğday
- Tavuk eti (didilmiş)
- Kuru soğan
- Kimyon
- Biber
- Tuz
Sosu için:
- Ayçiçeği yağı
- Kırmızı toz biber
Keşkek tarifi Nasıl yapılır?
Keşkeklik buğdayı yıkayıp bol su ile ocağa koyun ve yumuşayıncaya kadar pişirin.
Buğdaylar yumuşadıktan sonra içine pişirilip didilmiş tavukları suyu ile birlikte koyun.
Ayrı bir tavada ince rendelenmiş soğanı pembeleşinceye kadar kavurup kaynayan tencereye dökün.
Kimyon, karabiber ve tuz ekleyin devamlı karıştırarak pişirin.
Sosu için küçük bir tavada ayçiçeği kızdırdıktan sonra toz biber ilave edip arzuya göre servis yapılırken üzerine dökün.