GeriEt Yemeği Tarifleri Keles güveci tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Keles güveci tarifi

Keles güveci tarifi

Keles güveci, Bursa'nın ilçelerinden Keles'e has bir lezzet. Bursa'nın yöresel yemeklerinden olan keles kebabı daha çok küçükbaş hayvancılığın yapıldığı bölgede genellikle cuma günü güveç lokantalarında hazırlanır. Osmanlı saraylarından günümüze gelen bu lezzeti evinizde denemek isterseniz işte tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Keçi eti
  • Domates
  • Yeşil biber
  • Su veya kemik suyu

Keles güveci tarifi Nasıl yapılır?

Etleri kuşbaşı doğrayın.

Toprak çanağa veya tencereye yerleştirin.

İsteğe göre domates ve yeşil biber de ilave edebilirsiniz.

Su ve tuzu ekleyip fırına yerleştirin.

Suyu azalınca ilave edin. (Önceden hazırlanmış kemik suyu da kullanılabilir.)

Piştikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...