GeriEt Yemeği Tarifleri Kazan kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kazan kebabı tarifi

Kazan kebabı tarifi

Şanlıurfa mutfağının meşhur lezzeti kazan kebabının ana malzemesi patlıcan. Kıymalı iç harcı ile tadını katlayan bu nefis tarif, pilav ve ayranla da mükkemmel bir uyum sağlıyor. Eğer akşam sofranızda kazan kebabına yer vermek isterseniz, tarifini sizin için derledik. İşte kazan kebabı tarifi ve malzeme listesi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 4 adet domates

İç harcı için:

  • 500 gram yağsız kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet yeşil veya kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karışık baharat
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz

Kazan kebabı tarifi Nasıl yapılır?

İç harcı için soğan, biber ve domatesi ince ince doğrayın.

Bir kaba sıvı yağı hariç diğer malzemeleri de ekleyin ve iyice yoğurun.

Son olarak sıvı yağını da ilave edip biraz daha yoğurduktan sonra harcı kenara alın.

Patlıcanları alaca soyun ve boylarına göre iki üç parçaya bölün.

Böldüğünüz parçaları verev olacak şekilde yelpaze gibi kesin.

Domateleri de aynı şekilde doğrayın.

Kıymalı harcı açılan boşluklara doldurun.

Patlıcanlar altta, domatesler de üstte olacak şekilde tencereye dizin.

Son olarak üzerine zeytinyağı gezdirin.

Tencerenin kapağı kapalı şekilde kısık ateşte yaklaşık 2 saat kadar pişirin.

Sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...