Kaymaklı kayısı tatlısı tarifi
Malatya'nın meşhur kayısısı ile hazırlanan kaymaklı kayısı tatlısı sağlıklı olduğu kadar lezzetiyle de çok neğeneceğiniz pratik bir tarif. Kaymak ve kayısının birleştiği bu nefis tarifi denemenizi öneriyoruz. Peki, kaymaklı kayısı tatlısı nasıl yapılır? İşte, Malatya kaymaklı kayısı tatlısı tarifi ve malzemeleri...
Yapımı için malzemeler
- 500 gr kuru kayısı
- Yarım litre su
- 250 gr toz şeker
- 200gr kaymak
- Yeterince kayısı bademi (çiğ olan badem)
- Yarım çay bardağı çekilmiş antepfıstığı
Kaymaklı kayısı tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
Kayısıları suda 1 saat kadar bekletin.
Başka bir tencerede, şekeri ve suyu kaynatıp, orta kıvamda bir şerbet hazırlayın.
Kayısıların suyunu süzüp şerbete ilave edip orta ısılı ateşte kıvama gelene dek pişirelim.
Ocağı söndürüp kayısıların soğumasını bekleyelim.
Bu sırada kayısı bademlerini haşlayıp, kabuklarını soyalım.
Kayısıları şerbetten çıkarıp, içlerine birer adet badem koyalım.
1 çay kaşığı dolusu kaymağı da kayısıların ağız kısımlarına gelecek şekilde içlerine yerleştirelim.
Kaymak kısımlarına, çekilmiş antepfıstığı bulayıp servis tabağına dizelim. Afiyet olsun...