GeriEt Yemeği Tarifleri Kayısı yahnisi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kayısı yahnisi tarifi

Kayısı yahnisi tarifi

Kayısı yahnisi, Nevşehir mutfağına ait nefis bir et yemeği. Kuru kayısıyla ve kuzu etiyle yapılan bu yemek, kayısı yoksa kuru sarı erikle de yapılabiliyor. İçine pekmez de eklendiği için hafif tatlı bir lezzeti olan bu farklı et yemeğini herkes mutlaka denemeli. İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram kuzu eti
  • 250 gram kuru kayısı
  • 4 kahve fincanı soyulmuş iç badem
  • 150 gram tereyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı pekmez ya da bal
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi

Kayısı yahnisi tarifi Nasıl yapılır?

Soğanları D harfi şeklinde doğrayın.

Kayısıları ikiye bölün.

Soğan dilimlerini kapaklı bir güvece yerleştirin.

Soğan dilimlerinin üzerine etleri dizip tuz ve baharat serpin.

Etlerin üzerine de kayısıları yerleştirin.

Tereyağını fındık büyüklüğünde parçalara ayırıp malzemelerin üzerine yerleştirin.

Bademleri de en üste serpiştirin.

Pekmez ve nar ekşisini sıcak suyla açıp yemeğin üzerine gezdirin.

Güvecin kapağını kapatın. (Kapağı yoksa üzerini fırın kağıdıyla da kapatabilirsiniz.)

Fırını 175 dereceye ayarlayıp kısa bir süre ısıttıktan sonra güveci fırına verin.

En az 2-3 saat pişirdikten sonra çıkarıp sıcak servis edin. Afiyet olsun…