GeriSebze Yemeği Tarifleri Katıklı dolma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Katıklı dolma tarifi

Katıklı dolma tarifi
İREM ÖZER adlı okurumuzun gönderdiği katıklı dolma tarifi...

Kabak dolmasını bir kez de böyle deneyin.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram kabak
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2-3 diş sarımsak
  • Taze reyhan
  • Nane
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Zeytinyağı
  • Su

Katıklı dolma tarifi Nasıl yapılır?

Kabaklar yıkandıktan sonra 3 parmak kalınlığında dilimleyin ve iki taraflı olacak şekilde içlerini oyun. Suda bekletin.

İç harcı için bulgurun üzerine 1 su bardağından biraz eksik sıcak su dökün. İçine kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, 1 yemek kaşığı salça, taze reyhan ve nane doğrayın ve ekleyin. Son olarak baharatları koyarak yoğun.

Kabakların içini harç ile doldurarak tencereye yan yana olacak şekilde dizin. Kabakların içinden çıkardığınız parçaları tencerenin varsa boş kalan kısımlarını doldurmak için kullanabilirsiniz.

1 yemek kaşığı salçayı sıcak suda ezin ve içine zeytinyağı ekleyerek dizdiğiniz kabakların üzerine dökün. Altı kısık olacak şekilde kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis edin.