GeriTatlı Tarifleri Kaşık helvası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kaşık helvası tarifi

Kaşık helvası tarifi

Kaşık helvası, evde bulunan birkaç malzeme ile kolayca hazırlanabiliyor. İçerisine eklenen fındıkla da lezzeti ayrı güzel oluyor. Kaşık helvası, mis gibi kokusuyla çay saatlerinize renk katacak. Denemek isterseniz, kaşık helvası tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 250 gram pudra şekeri
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı iri çekilmiş fındık

Kaşık helvası tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağını tencerede eritin.

Üzerine unu ekleyip 25 dakika kadar orta ateşte kavurun.

Ardından fındıkları da karışıma ekleyip tekrar 25 dakika kadar kavurun.

Daha sonra ocaktan alıp pudra şekeri ekleyin.

Ilınınca kaşıkla helvadan alıp avuç içiyle bastırarak kaşıktan çıkarın.

Afiyet olsun...