GeriPasta Tarifleri Karpuz pastası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karpuz pastası tarifi

Karpuz pastası tarifi
Görüntüsüyle sizi büyüleyecek karpuz pastası yaz aylarının vazgeçilmez tatlısı olacak.

Görüntüsüyle sizi büyüleyecek karpuz pastası yaz aylarının vazgeçilmez tatlısı olacak.

  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet karpuz
  • 2 kutu hindistancevizi sütü
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 1 çorba kaşığı dolusu bal
  • 1 su bardağı badem ya da fındık
  • 1 su bardağı hindistancevizi
Süslemek için:
  • Yaz meyveleri

Karpuz pastası tarifi Nasıl yapılır?

Kreması için hindistancevizi sütünü en az 6 saat öncesinden buzdolabında bekletin. Krema sütten ayrılacak ve kutunun üstüne çıkacak. Kutuyu açın ve bu kremayı bir kaseye boşaltın. İsterseniz dibinden de delebilirsiniz. O zaman da sütlü kısmı aşağıdan akacaktır, kutuda kreması kalacaktır. Kremanın içine, vanilya ve balı koyup biraz köpürene kadar mikserle karıştırın, ardından katılaşana kadar buzdolabında bekletin. Kremanın tadını en son kontrol edin. Eğer daha tatlı isterseniz, içine biraz daha bal ekleyebilirsiniz.

Karpuzun baş ve alt kısmını bıçakla kesin. Silindir şeklinde bir parça çıkarmak için kabuklarını da yavaş yavaş kesin. Pastayı keserken sulanmaması için kremayı sürmeden hemen önce kesin. Yine kremayı sürmeden önce karpuzun yüzeyindeki suyu, bir mutfak havlusu ile kurulayın.

Kremayı, karpuzun üst yüzeyine ve çevresine bol bol sürün. Kremanın üzerini, biraz kavurup mutfak robotunda parçaladığınız fındık ya da bademlerle kaplayın. En üstünü de dilediğiniz gibi taze meyvelerle süsleyebilirsiniz.