GeriTatlı Tarifleri Karnıyarık tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karnıyarık tatlısı tarifi

Karnıyarık tatlısı tarifi

Çay saatleriniz için farklı ve nefis bir tatlı tarifimiz var: Karnıyarık tatlısı... Bu nefis tatlının yapımı oldukça pratik. Misafir sofraları için de güzel bir şeçenek. Dilerseniz tatlınızı fındık, Antep fıstığı veya cevizle de süsleyebilirsiniz. Karnıyarık tatlısı 5 çaylarınızın en güzel eşlikçilerinden biri olacak. Peki karnıyarık tatlısı nasıl yapılır? İşte evde karnıyarık tatlısı için kolay ve pratik tarifi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 2,5 su bardağı un
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Hindistan cevizi

Şerbeti için

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Karnıyarık tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak tatlınızın şerbeti ile başlayın. Su ve şekeri tencerede karıştırın ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edin. 5 dakika kadar kaynattıktan sonra şerbetinizi ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Derin bir kapta şeker, tereyağı ve sıvı yağı çırpın.

Üzerine yumurta, irmik ve yarım çay bardağı kadar Hindistan cevizi, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin.

Yavaş yavaş da unu ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamurunuz hazır olunca ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve oval bir şekil verin.

Şekil verdiğiniz tatlıları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.

Ortalarına da bıçakla çizikler atıp açılmasını sağlayın.

Tatlınızı önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verip üzeri kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkarınca birkaç dakika bekleyip şerbetini üzerine gezdirin. Tatlınızın şerbetinin soğuk, tatlının sıcak olmasına dikkat etin.

Şerbetini çekince orta kısımları Hindistan cevizi ile süsleyerek servis edin.

Dilerseniz orta kısımları çekilmiş Antep fıstığı, ceviz veya fındıkla da süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun...