Son Güncelleme:
Karnabahar salatası tarifi
Karnabahar kış aylarının en pratik ve sağlıklı sebzelerinden. Örneğin 5 dakika haşlayıp hafif bir sosla birleştirdiğinizde ortaya nefis bir salata çıkarabiliyorsunuz. İnanmayan aşağıdaki tarifimizi uygulasın. Karnabaharların sosu iyice çekmesi ve soğuması için biraz bekletmeniz gerekiyor, tabii sabredebilirseniz. İşte nefis karnabahar salatası tarifi...
Yapımı için malzemeler
- 1 adet karnabahar
- 8 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet limonun suyu
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı hardal
- 1 demet dereotu
- 1 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
Karnabahar salatası tarifi Nasıl yapılır?
Karnabaharları yıkayıp gövde kısımlarından ayırın. Kaynayan suyun içine limon suyu ve tuz atın. Karnabaharları tencereye koyup 5 dakika haşladıktan sonra süzün.
Maydanoz, dereotu, sarımsak, limon suyu, hardal, zeytinyağı ve tuzu blender'dan geçirin. Sosu, henüz soğumamış olan haşlanmış karnabaharların üzerine dökün. 1 saat bekletip servis yapın.