GeriSebze Yemeği Tarifleri Karnabahar kroket tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karnabahar kroket tarifi

Karnabahar kroket tarifi
Kolaylıkla hazırlayabileceğiniz pratik ve besleyici bir tarif!

Kolaylıkla hazırlayabileceğiniz pratik ve besleyici bir tarif!

  • Yağda
  • 2 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Yarım karnabahar
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 150 gram kaşar
  • Yarım bardak un
  • 1 kase galeta unu
  • 1 kase yoğurt
  • 6-­7 dal maydanoz

Karnabahar kroket tarifi Nasıl yapılır?

Soğanı ve kaşar peynirini ayrı ayrı rendeleyin. Maydanozları yıkayın ve incecik kıyın. Karnabaharı 10 dakika haşlayın ve çatalla ezin. Yumurta, rendelenmiş soğan, kaşar, kıyılmış maydanoz, un ve tuzu karnabahara ilave edip yoğurun. Karışımı buzdolabında yarım saat dinlendirin. Dinlenmiş harcı buzdolabından çıkarın ve küçük toplar şeklinde yoğurup galeta ununa bulayın. Daha sonra sıvı yağda kızartın ve peçete yardımı ile fazla yağını alın. Yoğurt ile servis edin. Afiyet olsun!