Karides ve sebze tempura tarifi
Akşam yemekleriniz için sağlıklı ve leziz bir alternatif
Yapımı için malzemeler
- 10-15 adet orta boy karides
- Yarım su bardağı un
- Harç için;
- 1 su bardağı un
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 adet büyük kabak
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet orta boy kuru soğan
- Soya sosu
- Wasabi
Karides ve sebze tempura tarifi Nasıl yapılır?
Öncelikle karidesleri kuyruklarını koparmadan temizleyin. Etli kısmın içine bıçakla 3-4 çentik atarak hafifçe yarın. Kuyruklarından tutarak una hafifçe bulayın. Öte yandan sebzeleri temizleyerek yıkayıp kurulayın. Kabağı ve kırmızı biberi ince dilimler halinde uzunlamasına, soğanı ince yuvarlak halka dilimleri halinde kesin. Kızartma harcı için; derin bir kapta unu, su ve yumurta sarıları ile karıştırın. İyice çırparak pütürsüz bir harç elde edin. Şimdi de derin bir tavada veya wok’ta sıvı yağı biraz kızdırın. Una bulanmış karidesleri yine kuyruklarından tutarak tempura hamuruna batırıp, kızgın yağa atın. Kızartarak çıkartın ve emici bir kağıdın üzerine alarak fazla yağını alın. Aynı şekilde sebzeleri de kızartma hamuruna batırarak ve orta kızgın yağa atarak 2-3 dakikada kızartın. Kızarmış karides ve sebzelerin üzerine sıcakken soya sosu gezdirin.