Karides salatası tarifi
Karides özellikle deniz mahsullerini sevenler için salatalara çok yakışan bir ürün. Biz bu kez karidesi sotelenmiş halde kullandık ve rokayla birleştirdik. Üzerine de o kadar lezzetli bir sos yaptık ki karides sevmeyenlerin bile bu lezzete hayır diyebileceğini sanmıyoruz. Denemek isterseniz tarifimizi aşağıda paylaşıyoruz. Şimdiden elinize sağlık…
Yapımı için malzemeler
- 150 gram karides
- 30 gram tereyağı
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 demet roka
- 1 yemek kaşığı mısır
- 4-5 adet cherry domates
- 1 adet közlenmiş biber
- 1 dal taze soğan
- 6 yeşil zeytin
- 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği
- Yarım su bardağı kruton
Sosu için:
- 2 adet portakal
- 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı sarımsak
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
Karides salatası tarifi Nasıl yapılır?
Karidesleri yıkayıp ayıklayın.
Tereyağını tavada eritip karidesleri yağda soteleyin.
Bu arada sarımsakları incecik doğrayın ve pul biberle birlikte karideslere ekleyin.
Rokaları doğrayıp servis tabağına alın.
Tüm malzemeyi doğrayıp rokanın üzerine ekleyin.
Krutonu ve tavada sotelediğiniz karidesleri de salatanın üzerine ilave edin.
Salatanın sosu için portakalları sıkın.
Tüm malzemeyi mutfak robotundan geçirerek elde ettiğiniz sosu salatanın üzerine gezdirin. Afiyet olsun…