GeriÇorba Tarifleri Karanfilli balkabağı çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karanfilli balkabağı çorbası tarifi

Karanfilli balkabağı çorbası tarifi

Zengin mineralli balkabağının, karanfille mükemmel uyumu! Bu lezzeti çok seveceksiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1300 gram balkabağı
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 soğan
  • 4 yemek kaşığı krema
  • 2-3 diş karanfil
  • Yarım demet dereotu
  • Toz muskat
  • Kruton ekmek
  • Tuz
  • Karabiber

Karanfilli balkabağı çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Balkabağını soyup ufak ufak dilimleyin ve derin bir tencereye alın. Üzerine sütü ve suyu ilave edin. Tuz, karabiber, muskat, soyulmuş soğan ve karanfilleri ekleyin. Kabaklar iyice yumuşayana kadar en az 40 dakika kaynatın.

Ateşten aldıktan sonra soğan ve karanfilleri çıkarın. Kalan çorbayı tel süzgeçten geçirin.

Çorbaları kaselere koyduktan sonra her tabağa bir kaşık krema, bir tutam ince kıyılmış dereotu ve kruton ekmekler ilave edip servis yapın.