GeriTatlı Tarifleri Karamelli profiterol tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karamelli profiterol tarifi

Karamelli profiterol tarifi

Hemen herkesin çok sevdiği profiterol tarifine farklılık getirmek ister misiniz? Cevabınız 'evet' ise sizlere çikolata sos yerine kullanabileceğiniz enfes bir tatlımız var: Karamelli profiterol tarifi! Karamelli profiterol tarifini evde kolay malzemelerle pratik bir şekilde hazırlamaya hazırsanız, işte başlıyoruz...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için :

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 125 gram margarin
  • 1 tutam tuz

İç dolgusu için :

  • 1 su bardağı şanti
  • 1. 5 su bardağı süt

Karamel sosu için :

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket sıvı krema
  • 30 gram margarin
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Karamelli profiterol tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle hamuru hazırlayalım. Suyu tencereye alıp biraz ısıttıktan sonra margarini ekleyin.

Ardından unu da azar azar topak olmaması için çırparak ekleyin.

Kıvam alınca hamuru cam bir kaseye alıp soğumaya bırakın.

Hamurunuz tamamen soğuduktan sonra teker teker yumurtaları kırarak çırpın.

Tuzunu da ekleyip ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralayın.

180 derecede 45 dakika kadar pişirin.

Pişen hamurları 2-3 saat kadar dinlenmesi için bırakın.

Bu arada krem şantiyi hazırlayın ve dolaba kaldırın.

Profiterol hamurunu ortadan ikiye bölün ve arasına krem şanti koyup kapatın.

Karamel sosu için; tencereye şekeri ekleyin ve eritin.

Rengi dönen şekere margarini ekleyin ve eridikten sonra kremayı bir yandan çırparak ilave din.

Sonrasında nişastayı da ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar kaynatın.

Altını kapatıp biraz soğumaya bırakın ve profiterollerin üzerine dökerek servis edin.

Afiyet olsun...