Karalahana çorbası tarifi
Lahana, Karadeniz mutfağında farklı tariflerle sık sık tüketilir. Karalahana çorbası biraz zahmetli ama çok sağlıklı. İster biraz diri isterseniz de ezerek hazırlayabilirsiniz. Peki karalahana çorbası nasıl yapılır? İşte karalahana çorbası tarifi... Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 1 demet karalahana
- 1 adet kuru soğan
- Yarım su bardağı haşlanmış barbunya
- 1 su bardağı mısır yarması veya pilavlık bulgur
- 1 su bardağı mısır unu
- Kırmızı pulbiber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
Karalahana çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Kara lahanaları iyice yıkayın ve suyunu süzdürün.
Ardından ince ince doğrayın.
Bir tencerede su kaynatın ve içine doğradığınız lahanaları atın.
30 dakika kadar haşladıktan sonra süzün ve kenarda bekletin.
Yarma ve kuru fasulyeleri ayrı birer tencerede haşlayın.
Bir tencerede 8-10 su bardağı suyu kaynatın. Süzdüğünüz karalahanayı kaynayan suya ekleyin.
Mısır ununu karıştırarak tencereye ekleyin.
Üzerine mısır yarması ve barbunyayı ilave edin.
Daha sonra tuz ve pulbiberi ekleyip orta ateşte malzemeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Diğer yandan bir tavada yağ ile incecik doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
Kavrulan soğana acı biberi de ilave edin ve kaynayan çorbanın içine ekleyip karıştırın.
Çorbanızı sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun...