Karakuş tatlısı tarifi
Karakuş tatlısı, Adana mutfağının sevilen lezzetlerinden biri. Tarçınlı ve cevizli harcıyla lezzetine doyum olmayan bu güzel tatlıyı siz de evinizde yapabilirsiniz. Çıtır çıtır dokusu ile çay saatlerinizi şenlendirecek bu tatlıyı çok seveceksiniz. Eğer denemek isterseniz, karakuş tatlısı tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
Hamuru için:
- 4 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
- 1 su bardağı ceviz
- Toz şeker
- Tarçın
Şerbeti için:
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Karakuş tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
İlk olarak tatlının şerbetini hazırlayın. Bunun için şeker ve suyu tencerede kaynatın. Ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Ardından ocaktan alıp soğuması için kenara alın.
Tatlınızın hamuru için bütün malzemeleri yoğurma kabına alın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurunuz kıvamına ulaşınca üzerini kapatıp 45 dakika kadar dinlendirin.
Ceviz içi, şeker ve tarçını da bir kasede karıştırın.
Dinlenen hamuru üç bezeye ayırın.
Bezeleri ince bir şekilde açın. İki yufkayı üst üste yerleştirin ve üzerine de cevizli harcı eşit bir şekilde serpin.
Kalan yufkayı da üzerine ekleyip, ucundan başlayarak 3 parmak kalınlığında katlayın.
Daha sonra katladığını hamuru 3 parmak kalınlığında olacak şekilde dilimleyin.
Diğer taraftan da sıvı yağı tencere kızdırın. Hazırladığınız hamurların her iki yüzünü de yağda kızartın.
Ardından soğuyan şerbete koyup yaklaşık 10 dakika kadar bekletin.
Karakuş tatlınızın şerbetini süzüp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...