GeriÇorba Tarifleri Kara kabak çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kara kabak çorbası tarifi

Kara kabak çorbası tarifi

Yeşili, karası, turuncusu olan renk renk kabaklarla, renkli çorbalar yapmak ister misiniz? Hem sağlıklı hem doyurucu olan kara kabak çorbası sebze ağırlıklı mutfağı olan Giresun’un sevilen lezzetlerinden. Kabağın yanı sıra fasulye ve mısır unu ile tatlanan kabak çorbası nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri aşağıda…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Yarım kara kabak
  • 1 kilogram yeşil fasulye
  • 2 adet soğan
  • Yarım su bardağı mısır unu
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

Kara kabak çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Kara kabağı yıkayıp, dış kabuklarını soyun. Ardından kabağı kuşbaşı doğrayın. Fasulyeleri de yıkayıp, birkaç parçaya bölün. Kabak ve fasulyeyi kaynamakta olan suya atın. Bir süre pişirdikten sonra unu, şekeri ve pul biberi ilave edin. Soğanları soyup ince ince doğrayın. Soğanları kızdırdığınız yağda kavurun. Soğanlar da kavrulduktan sonra kaynamakta olan çorbanın üzerine ekleyin. Arzu ettiğiniz kadar tuz ilavesi ile 10 dakika daha kaynatın. Afiyet olsun.