GeriTatlı Tarifleri Kalburabastı tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kalburabastı tatlısı tarifi

Kalburabastı tatlısı tarifi

Evlerde en sık yapılan şerbetli tatlıların başında geliyor kalburabastı. Hem lezzetli hem de pratik olduğundan, özellikle misafir sofralarının gözdesi. Sevdiklerine elleriyle yaptığı nefis cevizli kalburabastıdan ikram etmek isteyenler, bu tarifimizi kesinlikle kaçırmasın. İşte Hürriyet Lezizz usulü nefis kalburabastı tarifi…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay kaşığından az tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un 1 su bardağı ceviz

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

Kalburabastı tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Şerbeti için tencereye suyu ve şekeri koyup kaynatmaya başlayın.

Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip 20 dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın.

Bir kaba tereyağını, sıvı yağı, yoğurdu ve yumurtayı koyup iyice karıştırın.

Üzerine irmiği ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.

Sonra azar azar unu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.

Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle yuvarlayın.

Hamur parçalarını rendenin ince tarafına ya da bir kalbura koyup üzerine bastırarak açın.

Hamurun ortasına ceviz koyup daha sonra iki yandan kapatın ve tepsiye aralıklı olarak dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirin.

Sıcak olan tatlınızın üzerine soğuk şerbeti dökün ve 20 dakika bekledikten sonra servis yapın. Afiyet olsun…