GeriTatlı Tarifleri Kalburabastı tarifi (Sivas usulü)
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kalburabastı tarifi (Sivas usulü)

Kalburabastı tarifi (Sivas usulü)

Sivas'ın meşhur tatlılarından kalburabastı, özel günlerde terci edebileceğiniz pratik ve lezzetli bir tatlı. Cevizli ve irmikli ev yapımı kıyır kıyır kalburabastı nasıl yapılır merak edenlere, işte Sivas usulü kalburabastı tarifi, malzemeleri ve yapılışı...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay kaşığından az tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un 1 su bardağı ceviz

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

Kalburabastı tarifi (Sivas usulü) Nasıl yapılır?

Öncelikle şerbeti için tencereye suyu ve şekeri koyup kaynatmaya başlayın.

Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip 20 dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın.

Bir kaba tereyağını, sıvı yağı, yoğurdu ve yumurtayı koyup iyice karıştırın.

Üzerine irmiği ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.

Sonra azar azar unu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.

Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle yuvarlayın.

Hamur parçalarını rendenin ince tarafına ya da bir kalbura koyup üzerine bastırarak açın.

Hamurun ortasına ceviz koyup daha sonra iki yandan kapatın ve tepsiye aralıklı olarak dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirin.

Sıcak olan tatlınızın üzerine soğuk şerbeti dökün ve 20 dakika bekledikten sonra servis yapın. Afiyet olsun…