GeriTatlı Tarifleri Kalburabastı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kalburabastı tarifi

Kalburabastı tarifi

Kalburabastı, Türk mutfağının geleneksel tatlılarından biri. İrmikli, cevizli ve ağızda dağılan yapısıyla özel günlerin ve çay saatlerinin en güzel seçeneklerinden. Evinizde tatlınıza şekil vermek için kalbur yoksa kevgir de kullanabilirsiniz. Peki kalburabastı nasıl yapılır? Kalburabastı malzemeleri ve yapım aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Aldığı kadar un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı ceviz

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Kalburabastı tarifi Nasıl yapılır?

Tatlınızın şerbeti için suyu ve şekeri tencerede kaynatın. Ardından birkaç damla limon suyu ekleyerek 10 dakika kadar daha kaynatın. Şerbetiniz hazır olunca soğuması için bir kenara alın.

Hamuru için tereyağı, sıvı yağı, yumurtayı ve yoğurdu bir kaba alın ve iyice karıştırın.

İrmiği ve kabartma tozunu ilave edin ve karıştırmaya devam edin.

Üzerine yavaş yavaş unu da ekleyip yoğurun.

Ardından ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve avuç içinde yuvarlayın.

Yuvarladığınız hamuru bir kalbura bastırıp küçük küçük açın.

Hamurun içine ceviz koyun ve kapatın.

Tatlınızı tepsiye dizin ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.

Fırından alınca üzerine soğuyan şerbeti dökün.

Tatlınız şerbetini çektikten sonra servis edebilirsiniz.