Kalamar tava tarifi
Yaz kış farketmeden tükettiğimiz, balık restoranlarının daimi lezzeti kalamarı evde denemeye ne dersiniz? Yanında bol sarımsaklı sosuyla lezzeti de ikiye katlanır. Dışı kıtır kıtır, içi yumuşacık kalamar nasıl yapılır? Yerken kendinizi bir sahil kasabasında hissedeceksiniz. İşte akşam yemeklerinin yanında aperatif olarak tüketebileceğiniz kalamarın tarifi…
Yapımı için malzemeler
- Kalamar
- 1 şişe maden suyu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Bir tutam tuz
Kızartmak için:
- 3 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı ayçiçek yağı
Kalamar tava tarifi Nasıl yapılır?
Kalamarları, 1 tatlı kaşığı toz şeker, bir tutam tuz ve yarım çay kaşığı karbonat ile köpürene kadar yaklaşık 30 dakika ovun. Giderek yumuşayan kalamarlara 1 şişe maden suyunu da ekleyin. Daha sonra buzdolabında 2 saat kadar bekletin. Süre sonunda marine karışımında bekleyen kalamarları süzdürün, fakat durulamayın. Ardından kalamarları kızartmadan önce bulamanız için unu düz bir servis tabağına alın. Kalamarların her bir tarafını una bulayın. Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Una buladığınız kalamarları, kızgın yağda kızartın. Kızaran kalamarları servis tabağına alın. Afiyet olsun.