Fotoğraf: iStock
Son Güncelleme:
Kakuleli krem patiseri tarifi
Pastacı kreması olarak da bilinen krem patisserie kolay gözükse de doğru şekilde yapmak büyük çaba gerektirir. İçine katılan ana malzemeler haricinde damla sakızı, kakule gibi farklı malzemelerle de tatlandırılabilir. Özellikle içerisinde kahve bulunan tatlı tariflerinde kakule, baskın olan kahveyi hafifletir. Peki kakuleli krem patisserie nasıl yapılır? Cevabı aşağıda…
Yapımı için malzemeler
- 250 gram süt
- 100 gram şeker
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 50 gram un
- 1 çay kaşığı toz kakule
Kakuleli krem patiseri tarifi Nasıl yapılır?
Süt ile şekeri birlikte kaynatın.
Yumurtaları köpürünceye kadar çırpın ve unu içine katarak karıştırın.
Bu karışımı kaynamış olan süte yavaş yavaş katın.
Yaklaşık 5 dakika kadar pişirin.
Daha sonra vanilyayı ve toz kakuleyi ilave edin.
Soğuttuktan sonra pastalarınızda kullanabilirsiniz.