Son Güncelleme:
Kakaolu Alman kurabiyesi tarifi
Almanlara özgü bu leziz kurabiye tarifinin tadı uzun süre damaklarınızdan silinmeyecek.
Yapımı için malzemeler
- 1,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 115 gram tereyağı
- 125 gram toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 tutam tuz
- 1 yumurtanın beyazı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Kakaolu Alman kurabiyesi tarifi Nasıl yapılır?
Mikserde tereyağı, toz şeker ve yumurtayı çırpın. Un, kakao ve tuz ekleyip sert bir hamur tutun. Hamuru streç filme sarıp 1 saat buzdolabında bekletin.
Hamurdan 28 adet yuvarlak beze yapın. Her bir bezeye bir karış uzunluğunda şekil verin. Yumurta akı ve toz şekeri karıştırıp kurabiyelerin üstüne sürün.
180 derecelik fırında 10-12 dakika pişirin.