GeriEt Yemeği Tarifleri Kadınbudu köfte tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kadınbudu köfte tarifi

Kadınbudu köfte tarifi

Kadınbudu köfte Türk mutfağının en farklı lezzetlerinden biri. Normal köfteden farklı olarak içine kavrulmuş kıyma ve pirinç eklenen bu yemeğin yapılışı biraz sabır istiyor ancak aslında çok da zor değil. İnanmayan hemen tarifimize buyursun. Şimdiden herkese afiyet olsun!

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 600 gram köftelik kıyma (az yağlı)
  • 1 adet iri kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Galeta unu

Kadınbudu köfte tarifi Nasıl yapılır?

Kıymanızı ikiye bölün. Yanmaz tavanıza 2-3 kaşık su ve kıymayı alın, kavurun. 

Kıymanızı ateşten almaya yakın rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanlarınızı ekleyin.

1 dakika kadar kavurup kıymanızı soğumaya bırakın. Diğer tarafta pirincinizi haşlayın.

Yoğurma kabına soğumuş kıyma, çiğ kıyma ve haşlanıp süzülmüş pirinci alın.

Yumurtayı ve baharatları ekleyin. Köfte harcınızı yoğurun.

En az 2 saat kendini çekmesi ve dinlenmesi için buzdolabında bekletin.

Kızartma aşamasında yağınızı derin kızartma tencerenize alın.

Köftelerinize iri oval şeklini verin.

Köftelerinizi önce un ve galeta unu ile harmanlanmış derin kasede karışıma, ardından çırpılmış yumurtaya bulayın.

Son olarak kızgın yağda kızartın, 2 dakika pişirin.