Kadayıf sandviç tarifi
Gelinim Mutfakta yarışması hafta içi her gün olduğu gibi bugün de hanımların menülerini belirliyor. Beş çaylarına ya da akşam yemeğine çok yakışacak pratik bir tatlı olan kadayıf sandviç tarifi, pratik yapımı ve göze hitap eden sunumu ile dikkat çekiyor. İşte denemek isteyenlere Kadayıf sandviç tarifi ve malzemeleri...
Yapımı için malzemeler
- 250 gram tel kadayıf
- 100 gram tereyağı
Şurup için;
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 4 damla limon suyu
İç dolgusı için;
- 1 poşet hazır supangle
- 1.5 su bardağı süt
- 1 su bardağı çiğ krema
Üzeri için;
- Toz Antep fıstığı ya da fındık
Kadayıf sandviç tarifi Nasıl yapılır?
Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Toz şeker ve suyu tencereye alın.
Şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, 5 dakika daha kısık ateşte kaynatıp limon suyu damlatın ve ocaktan alarak soğumaya bırakın.
İç dolgusu için; süt ve kremayı bir tencereye alın. Üzerine supangle poşetini boşaltın.
Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
Göz göz olunca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Ilındıktan sonra buzdolabında 1 saat dinlendirin.
Kadayıfları geniş bir borcama alın.
Eritilmiş tereyağını üzerine gezdirerek dökün.
Elinizle alttan üste doğru fazla ezmeden karıştırarak yağın eşit şekilde dağılmasını sağlayın.
Kadayıftan bir miktar alıp mini kek kalıbının bölmelerine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.
Üzeri kızarınca fırından çıkarın ve ilk sıcaklığı geçince soğuk şerbeti üzerine dökün.
Şerbetini çekmiş tatlıların ilk katlarını servis tabağına sıralayın.
Buzdolabından muhallebiyi çıkarın ve krema sıkma torbasına doldurup servis tabağındaki kadayıfların üzerine sıkın.
İkinci kat kadayıfları üzerlerine yerleştirin. Kadayıfların üzerlerine 1 tatlı kaşığı muhallebi koyup, toz Antep fıstığı serperek servis yapın.