Kadayıf Dolması Tarifi
Kadayıf dolması Erzurum yöresinin geleneksel tatlılarından biridir. Çıtır çıtır kadayıf dolması bir de yanında dondurma ile servis edildiğinde eşsiz bir lezzet şölenine dönüşür. Yapımı ilk başta zor gibi görünen Erzurum usulü kadayıf dolması tarifi ve yapım aşamalarını hemen aşağıda bulabilirsiniz.
Yapımı için malzemeler
- 300 gram tel kadayıf
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
Bulamak için;
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı süt
- Yarım paket vanilya
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Kadayıf Dolması Tarifi Nasıl yapılır?
Öncelikle tarifimize şerbetini hazırlayarak başlıyoruz. Şerbeti için; şeker ve suyu 20 dakika kadar sürekli karıştırarak kaynatın.
Ocaktan almaya yakın 3-4 damla limon suyu damlatın.
Şerbetin soğuk olması kadayıf dolması için önemli bir kriter, bu nedenle şerbeti çok önceden yaparak ılındığında dolaba kaldırabilirsiniz.
Kadayıfı elinizle biraz havalandırın. Avuç içi kadar parça alarak tezgah üzerinde açın.
Bir kenarına kırılmış ceviz içinden koyarak sıkıca kenarlarını da toparlayarak sarın.
Kadayıflar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
Sonrasında bir kap içerisinde yumurta, süt ve vanilyayı iyice çırpın.
Hazırladığımız kadayıfları yumurtalı karışıma bulayarak eliniz ile düzeltin.
Derin bir tencereye sıvı yağı koyun.
Kızmış olan yağ içerisine kadayıf dolmalarını atarak her tarafını güzelce kızartın.
Tencereden alır, almaz hemen soğuk olan şerbetin içerisine bırakın.
3-4 dakika kadar şerbeti çekmesini bekleyin ve servis tabağına alın.
Ilık olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…