GeriPilav Tarifleri Kabuklu pirinç pilavı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kabuklu pirinç pilavı tarifi

Kabuklu pirinç pilavı tarifi

Kabuklu pirinç pilavını sofranızdan eksik etmeyeceksiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 bardak kabuklu pirinç
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 parça brokoli
  • 1 yemek kaşığı mısır
  • 1 adet kırmızı biber
  • Tuz

Kabuklu pirinç pilavı tarifi Nasıl yapılır?

Kabuklu pirinci tuzlu suda bekletin. 10 dakika haşlayıp, suyunu süzün.

Soğanı yağda kavurun. Pirinçleri içine atın. 5 dakika karıştırarak kavurun. Brokoli, mısır ve kırmızı biberleri ekleyin. Üzerini örtecek kadar su koyun. Tuzunu kontrol edin.

Suyunu çekince ocaktan alın. Servise hazırlayın.