Fotoğraf: iStock
Son Güncelleme:
Kabuklu pirinç pilavı tarifi
Kabuklu pirinç pilavını sofranızdan eksik etmeyeceksiniz.
Yapımı için malzemeler
- 1 bardak kabuklu pirinç
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 parça brokoli
- 1 yemek kaşığı mısır
- 1 adet kırmızı biber
- Tuz
Kabuklu pirinç pilavı tarifi Nasıl yapılır?
Kabuklu pirinci tuzlu suda bekletin. 10 dakika haşlayıp, suyunu süzün.
Soğanı yağda kavurun. Pirinçleri içine atın. 5 dakika karıştırarak kavurun. Brokoli, mısır ve kırmızı biberleri ekleyin. Üzerini örtecek kadar su koyun. Tuzunu kontrol edin.
Suyunu çekince ocaktan alın. Servise hazırlayın.