GeriAtıştırmalık Tarifleri Kabak mücver tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kabak mücver tarifi

Kabak mücver tarifi

Kabak mücver, kabak ve havucun yanı sıra patates ve yeşilliklerle zenginleştirebileceğiniz nefis bir atıştırmalık. Günün her saati zevkle tüketebileceğiniz mücveri hazırlarken sebzeler rendelendikten sonra suyu muhakkak sıkılmalı. Yanında yoğurtla da tadına doyum olmuyor. Peki kabak mücver nasıl yapılır? İşte kabak mücver tarifi ve malzeme listesi...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 4 dal taze soğan
  • 3 ya da 4 yemek kaşığı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Dereotu
  • Karabiber
  • Tuz

Kabak mücver tarifi Nasıl yapılır?

Kabak ve havucu rendeleyin. Ardından sıkarak suyunu alın.

Soğan ve dereotunu ince ince doğrayın.

Yumurtaları da kırıp çırpın.

Daha sonra bütün malzemeleri bir kasede karıştırın. Üzerine tuz ve karabiberi de ilave edin.

Geniş bir tavaya sıvı yağ koyup, hafifçe kızdırın.

Karışımdan kaşıkla alıp yağda arkalı önlü kızartın.

Afiyet olsun...