GeriSebze Yemeği Tarifleri Kabak graten tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kabak graten tarifi

Kabak graten tarifi

Sebze yemeği sevenler için enfes bir tarif ile karşınızdayız. Kabak graten... Peynir ve kabağın en leziz uyumu herkesin beğenisini kazanacak. Akşam yemeğinde veya misafir sofralarınızın aranılan lezzetlerinden biri olacak kabak grateni mutlaka denemelisiniz. İşte tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram yeşil kabak
  • 1 kuru soğan
  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 su bardağı süt
  • Kekik
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Kaşar peyniri

Kabak graten tarifi Nasıl yapılır?

Kabakları küp küp doğrayıp zeytinyağında soteleyin.

Soğan, dereotu ve maydanozu da ince ince doğrayıp tavaya ilave edin.

Rendelenmiş kaşar peyniri ve baharatları da tavaya ekleyin.

Ardından kabaklı harcınızı fırın kabına alın.

Bir kaseye süt, yumurta ve unu ekleyip karıştırın. Bu karışımı da kabakların üzerine gezdirin.

Daha sonra fırına verip üzeri kızarana pişirin.

Bir süre soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.