GeriÇorba Tarifleri Kabak çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kabak çorbası tarifi

Kabak çorbası tarifi

Oldukça sağlıklı bir sebze olan kabak ile çorba hazırlamaya ne dersiniz? Eğer düşünürseniz içinizi ısıtacak nefis bir lezzet sizi bekliyor. Kabak genellikle mücver ya da kızartmalarda tercih ediliyor. Ancak sütün de eklendiği kabak çorbası oldukça doyurucu ve besleyici. Dilerseniz et veya tavuk suyu da kullanarak lezzetini katlayabilirsiniz. Peki kabak çorbası nasıl yapılır? İşte kabak çorbası tarifi ve malzemeleri... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz

Kabak çorbası tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak kabakları güzelce yıkayıp alacalı soyun.

Daha sonra kabakları rendeleyin ve tavaya alıp zeytinyağında soteleyin.

Tereyağını tencerede eritin ve üzerine un ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.

Üzerine süt ilave edip güzelce karıştırın ve sonrasında da yavaş yavaş suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.

Çorbanız kaynadıktan sonra da kabakları ilave edin.

Karabiber ve tuzu da ekleyip birkaç dakika daha pişirin.

Dilerseniz üzerine bir tutam ince kıyılmış dereotu ekleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...