Kabak çorbası tarifi
Sebze çorbalarını sevenler ve hatta kabak yemeyi sevmeyen çocukların da favorisi olmaya aday bir çorba olan kabak çorbası, havuç ve patatesle birlikte tadına doyum olmayan bir lezzete dönüşüyor. Yapımı da oldukça pratik olan kabak çorbasının nasıl yapıldığı, kalorisi ve tarifi için detaylar aşağıda…
Yapımı için malzemeler
- 2 adet kabak
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 5 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı süt
- Bir tutam tuz
Kabak çorbası tarifi Nasıl yapılır?
İlk olarak havucu ve kabakları rendeleyin.
Patatesi küp küp doğrayıp haşlamaya bırakın.
Patatesler haşlandıktan sonra zeytinyağını tencerede kızdırıp sebzeleri suları çekilene kadar kavurun.
Sebzelerin suyu çekilince haşlanmış patatesleri de ekleyin ve unu ekleyip onu da birkaç dakika kavurun.
Ilık suyu ekleyip un topakları eriyene kadar çorbanızı karıştırın.
Sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
Ocağı kapatıp çorbanızı el blender’ıyla güzelce ezin.
Ardından sütü, tuzu ve ince kıydığınız dereotunu ilave edip çorbanızı bir taşım daha kaynatın.
Sıcak servis edin. Afiyet olsun…
Yeşil Kabak Çorbasının 100 gramında 21 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 325 gram Yeşil Kabak Çorbasında 68 kalori bulunmaktadır. Yeşil kabak çorbası, besleyici değeri yüksek bir çorbadır. Yağ içeriği de düşük olduğu için öğünlerde tüketilebilecek sağlıklı bir besindir. Ancak içerisindeki un ve patatesi düşünecek olursak kalorisi biraz daha artar. Bu nedenle diyette iseniz un ve patatesi kullanmadan da kabak çorbasını hazırlayabilirsiniz.