Kabak borani tarifi
Farklı yörelerde farklı şekillerde yapılan kabak borani yoğurtlu, etli, etsiz versiyonlarıyla hazırlanabiliyor. Özellikle Hatay, Antakya bölgelerinde meşhur olan kabak borani, hangi kabaktan yapılıyor, yanına ne gider merak ediliyor. Kabak borani orjinalinde bal kabağı kullanılıyor ve tuzlu yoğurtla hazırlanıyor. İşte, kabak borani nasıl yapılır merak edenlere, yoğurtlu kabak borani tarifi ve malzemeleri...
Yapımı için malzemeler
- 1 adet balkabağı
- 1 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 kase yoğurt
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 2 adet kuru kırmızı biber
- 5 su barağı su
- Sıvı yağ
- Tuz
Kabak borani tarifi Nasıl yapılır?
Kabak borani yapmaya kabakları dilimlemekle başlayın.
Soğanları ve sarımsakları bir tencerenin içine doğrayın.
Sıvı yağı ilave edin ve soğanlar pembeleşinceye kadar pişirin.
Daha sonra dilimlenmiş kabakları da tencerenin içine ekleyin.
Kabaklar renk değiştirince 5 su bardağı suyu tencereye ilave edin. Pişmeye bırakın.
Bu arada yoğurdu tuz ile karıştırın.
Kabaklar yumuşayınca tuzlu yoğurdu ve biberleri de tencerenin içine ekleyin.
Çok fazla karıştırmadan bırakın.
Karışım çorba kıvamına özleşince nanesini ve tuzunu ekleyip kapatın.
Hemen sıcak servis edebilirsiniz, afiyet olsun.