GeriTatlı Tarifleri Jalebi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Jalebi tarifi

Jalebi tarifi

Hint mutfağını seviyorsanız bu tatlıyı da çok seveceksiniz. İçine gül suyu eklenmiş mis gibi şerbetiyle çıtır çıtır bir tatlı olan jalebi, Hindistan’da sokaklarda satılıyor ama siz bu tatlıyı evinizde de yapabilirsiniz. İşte kızarmış hamur tatlılarını sevenlerin çok beğeneceği nefis jalebi tarifi…

  • Yağda
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı zerdeçal

Kızartmak için:

  • Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı gül suyu
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Jalebi tarifi Nasıl yapılır?

Tatlının hamuru için un, pirinç unu, zerdeçal, yoğurt suyu ve suyu derin bir kasede iyice karıştırın.

Elde ettiğiniz akışkan kıvamlı hamuru üzerini örtüp dinlenmeye bırakın.

Bu esnada tatlının şerbeti için su ve şekeri derin bir tencerede karıştırın.

Şeker eriyip şerbet kaynayınca içine gül suyunu ve limon suyunu ekleyin.

Biraz daha kaynattığınız şerbetin altını kapatın ve soğuması için kenara alın.

Dinlendirdiğiniz hamuru bir sıkma kabına boşaltın.

Sıvı yağı tavada kızdırıp hamuru merkezden dışa doğru büyüyen daireler halinde yağa sıkın.

Her iki tarafını da kızarttığınız hamurları ılınan şerbete atın.

Tatlınız hazır, afiyet olsun!