GeriTatlı Tarifleri İstiridye tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İstiridye tatlısı tarifi

İstiridye tatlısı tarifi

Hem görüntüsü hem de lezzetiyle çay saatlerinizin vazgeçilmez tatlısı olmaya aday, istiridye tatlısı. Şerbetli bir tatlı olmasına rağmen kısa sürede hazırlanan ve çok lezzetli olan bu tatlıyı denemek isterseniz, leziz istiridye tatlısı tarifimiz hemen aşağıda…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 250 gram tereyağı
  • 1 su bardağı irmik
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz

Şerbet için:

  • 4 su bardağı şeker
  • 4,5 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

İstiridye tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Şerbetini hazırlamakla başlayın.

Su ve şekeri bir tencerede karıştırıp kaynamaya bırakın.

Tencere kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edin.

Güzelce karıştırdıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve tamamen soğuması için dinlenmeye bırakın.

Bu sırada tereyağı, irmik, ceviz, yumurta, kabartma tozu ve tahini derin bir kapta güzelce karıştırıp yoğurun.

Yoğurduğunuz karışıma yavaş yavaş unu ilave edin.

Unu özellikle azar azar eklemeye özen gösterin. Un oranı fazla geldiyse eklemeye çalışmayın.

Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar iyice yoğurun.

Elinize bir parça hamur alın ve yuvarlak yapıp bastırın.

Daha sonra bir çay bardağı ile bastırarak istiridyenin dış yüzeyine benzer şekillendirin.

Bu işlemi bütün hamur bitene kadar tekrarlayın.

Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin.

Tatlı piştikten sonra 2 dakika kadar bekledikten sonra hemen soğuk şerbetini ilave edin.

Şerbetin tamamen soğuk tatlının da ılık olmasına özen gösterin.

Tatlı şerbeti tamamen çekince isteğinize göre süsleyip hemen servis edebilirsiniz, afiyet olsun.