GeriSebze Yemeği Tarifleri Ispanaklı mantarlı graten tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ispanaklı mantarlı graten tarifi

Ispanaklı mantarlı graten tarifi

Ispanağı sevdiren tarif ıspanaklı mantarlı graten sofralarınıza geliyor. Yapımı kolay ve evde malzemelerle hazırlayabileceğiniz ıspanaklı graten tarifi menülerinizin vazgeçilmezi olacak. Ispanaklı mantarlı graten nasıl yapılır merak edenlere, işte nefis ıspanaklı mantarlı graten tarifi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kg ıspanak
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 2 adet patates
  • 1 paket mantar
  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 diş sarımsak
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Pul biber

Üzerine;

  • Kaşar peyniri

Ispanaklı mantarlı graten tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle mantarları tereyağda soteleyin.

Soğanları piyazlık doğrayın, sarımsakları küçük küçük kesin ve mantarlara ekleyin.

Yumuşayana kadar kavurun ve ıspanakları ince ince kesip tavaya ekleyin.

Tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Ispanakları suyunu çekene kadar pişirin.

Beşamel sosu için; tavada tereyağı eritin. Unu ekleyip rengi değişene kadar kavurun.

Yavaş yavaş sütü ekleyin ve bir yandan da çırpın.

Kıvam aldığında mantarlı karışıma ekleyin.

Pişirme kabına dökün, üzerini kaşar rendesi ile kaplayın.

200 derecelik önceden ısıtılmış fırında kaşarlar üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...