Ispanaklı Anadolu çorbası tarifi
Anadolu'nun vitamin deposu bu çorbası damağınızda muhteşem bir tat bırakacak.
Yapımı için malzemeler
- 1 bardak aşurelik buğday
- 1 adet yumurta
- 1 bardak yoğurt
- 3 yemek kaşığı un
- 6 bardak et suyu
- 1 bardak kıyılmış ıspanak kökü
- 1 bardak haşlanmış yeşil mercimek
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Ispanaklı Anadolu çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Akşamdan 1 bardak dövmeyi ıslatın. Dövmeleri iyice yıkadıktan sonra, bol suda açılana kadar haşlayın. 1 yumurtayı 1 bardak yoğurtla birlikte iyice çırpın. İçine 3 kaşık unu karıştırın ve tencereye alın. 6 bardak et suyunu ilave edin. Tenceredeki karışımı orta ateşte, kaynayıncaya kadar karıştırın. Dövmeyi, daha önceden ıslatıp 10 dakika kadar kaynatıp, süzdüğünüz yeşil mercimekler ile kıyılmış ıspanak köklerini ilave edin. 15 dakika daha kaynatıp çorbanın altını kapatın. Servis yapmadan önce tereyağı ile kızdırılmış kırmızı pul biberli karışımı üzerine dökün.