GeriEt Yemeği Tarifleri Ispanak nazik tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ispanak nazik tarifi

Ispanak nazik tarifi

Gelinim Mutfakta programı ile araştırılan yemekler arasına giren ıspanak nazik tarifi ve malzemeleri merak ediliyor. Üç aşamalı hazırlanan ıspanak nazik tarifi sebze, yoğurt ve kıymanın harika bir uyumunnu sofralarınıza getiriyor. Peki, Gelinim Mutfakta ıspanak nazik nasıl yapılır? İşte ıspanak nazik tarifi ve detayları...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram ıspanak
  • 3 adet patlıcan
  • 500 gram kıyma
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 büyük boy domates
  • 6 diş sarmısak
  • 3 yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı pul biber
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı eski kaşar rendesi
  • 4 çorba kaşığı süzme yoğurt

Ispanak nazik tarifi Nasıl yapılır?

Soğanı piyaz şeklinde doğrayın. Ispanakları iyice yıkayıp kuruladıktan sonra küçük küçük kesin.

Zeytinyağını tavada kızdırın ve soğanları pembeleşinceye kadar soteleyin.

Tuzu ve baharatları ekledikten sonra ıspanakları da ilave edin ve piştikten sonra borcama alın.

Diğer yandan patlıcanları fırında közleyin ve ince ince kıyın.

Zeytinyağını tavaya alıp patlıcanları bir iki tur evirdikten sonra yavaş yavaş sütü ve tereyağını ekleyin.

Bir yandan karıştırmaya devam ederken, kıvam aldıktan sonra kaşar peynirleri ekleyin.

Patlıcanlı karışımı ocaktan alıp ıspanaklara ilave edip karıştırın.

Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırdıktan sonra üzerine dökün.

Son aşamada, domatesi kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın.

Soğanı tavada kızdırıan yağ ile yeniden pembeleşinceye kadar kavurun.

Biberleri halka şeklinde dilimleyip tavaya ekleyin.

Son olarak sarımsakları ve kıymayı da tavaya aldıktan sonra kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin.

Domatesleri ekleyin, rengi değişince altını kapatın ve yoğurtlu karışımın üzerine döküp servis edin.

Afiyet olsun...