GeriEt Yemeği Tarifleri Islak hamburger tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Islak hamburger tarifi

Islak hamburger tarifi

Sokak lezzetlerinin en güzeli ve en bize ait olanı hangisidir diye sorsak, çok kişi "Islak hamburger" cevabını verecektir, haklı olarak. Peki İstanbul'la özellikle de Taksim'le özdeşleşmiş bu enfes lezzeti evinizde yapıp gönül rahatlığıyla yemeye ne dersiniz? "Evet" dediğinizi duyar gibiyiz. O halde gelsin evde yapabileceğiniz mükemmel ıslak hamburger tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet hamburger ekmeği

Köftesi için:

  • 350 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 4-5 dal maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı galeta unu

Sosu için:

  • 5 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı ketçap
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Islak hamburger tarifi Nasıl yapılır?

Köfte için gerekli tüm malzemeyi bir yoğurma kabına alıp yoğurun. İri parçalar koparıp hamburger köftesi şekli verin.

Yağsız tavada pişirin.

Sosu için zeytinyağı hariç tüm malzemeyi blender'dan geçirip püre haline getirin. 

Zeytinyağını tavada ısıtın. Domatesli karışımı ilave edip kaynatın.

Hamburger ekmeklerini ortadan ikiye kesip pişen domatesli sosun içine batırıp çıkarın.

İçlerine köfteleri yerleştirin.

Köfteleri pişirdiğiniz tavayı iyice ıslatarak yağlı kağıt koyun.

Hamburgerleri ıslak fırın kağıdının üzerine koyup tavanın kapağı kapalı olarak ekmekler iyice yumuşayana kadar birkaç dakika pişirin.

Sıcak servis yapın.