İrmiksiz yoğurt tatlısı tarifi
İrmiksiz yoğurt tatlısı için revaninin hamuruna irmik eklenmemiş hali demek mümkün. Yumuşacık sünger gibi bir hamurun üzerine dökülen nefis şerbetin lezzet kattığı irmiksiz yoğurt tatlısını siz de mutlaka denemelisiniz. Evde kolayca yapılabilen irmiksiz yoğurt tatlısı için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Kolay gelsin…
Yapımı için malzemeler
Hamuru için:
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sulu yoğurt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım limonun kabuğunun rendesi
Üzerine dökmek için:
- 1 su bardağı ılık su
Şerbeti için:
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
İrmiksiz yoğurt tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
Tatlının şerbeti için şeker ve suyu tencerede karıştırıp kaynatın.
Kaynamaya başladığında içine limon suyunu ekleyin.
5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
Yumurta ile şekeri derin bir kapta köpük gibi olana kadar çırpın.
Ardından yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
Unu, kabartma tozunu ve limon kabuğu rendesini de ilave edin.
Bir spatula yardımıyla söndürmeden karıştırdığınız malzemeyi sıvı yağla yağladığınız fırın kabına dökün.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra keki fırına verin.
Fırından aldığınız keki kare kare dilimledikten sonra üzerine 1 su bardağı ılık suyu ve şerbeti dökün.
15-20 dakika şerbeti çeken tatlıyı dilediğiniz gibi süsleyip servis edin. Afiyet olsun…