GeriTatlı Tarifleri İrmikli mini toplar tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İrmikli mini toplar tarifi

İrmikli mini toplar tarifi
Vereceğiniz davetlerde ikram edebileceğiniz oldukça lezzetli bir atıştırmalık...

Vereceğiniz davetlerde ikram edebileceğiniz oldukça lezzetli bir atıştırmalık...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 7 yemek kaşığı irmik
  • 1 poşet krem şanti
Üzeri için:
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 su bardağı çiğ badem

İrmikli mini toplar tarifi Nasıl yapılır?

Geniş bir tencereye sütü, toz şekeri ve irmiği koyun. Karışımı muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Pişen muhallebiyi ara sıra karıştırarak soğutun. Soğuyan muhallebiye bir poşet krem şantiyi karıştırarak yedirin.

Yanınıza bir kase su alın. Muhallebi karışımından elinizle toplar yapın, ardından Hindistan cevizine bulayın. Muhallebinin elinize yapışmaması için ara sıra elinizi suyla ıslatın. Topları tabağa alın, dilerseniz üstlerine badem batırarak servis edin.