GeriTatlı Tarifleri İrmik helvası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İrmik helvası tarifi

İrmik helvası tarifi

İrmik helvası, mis gibi kokusuyla sofranızı şenlendirecek. Yanında da dondurmayla tadına doyum olmuyor. Ancak irmikleri kısık ateşte yavaş yavaş kavurmaya dikkat edin. Peki tam kıvamında irmik helvası nasıl yapılır? İşte lezzeti ve sunumuyla beğeninizi kazanacak irmik helvası tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı su

İrmik helvası tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağını bir tencerede eritin.

İrmikleri ilave edip kavurun.

İrmiklerin rengi değişene kadar kavurmaya devam edin.

Ardından sütü yavaş yavaş ekleyin ve hızlıca karıştırın.

İrmikler sütü çekince şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin.

Daha sonra ocaktan alıp soğuması için bir kenarda bekletin.

Dilerseniz dondurma ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...