GeriTatlı Tarifleri İrmik helvası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İrmik helvası tarifi

İrmik helvası tarifi

Yapımı kolay ama bir o kadar da lezzetli herkesin sevip beğendiği bir tarif...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 300 gram irmik
  • 100 gram tereyağı
  • 50 gram file badem
  • 200 gram toz şeker
  • 250 mililitre yağsız süt
  • 200 mililitre su
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

İrmik helvası tarifi Nasıl yapılır?

İrmik, tereyağı ve bademleri 15 dakika kadar kısık ateşte kavurun. Bu sırada ayrı bir tencerede süt, su, şeker ve limon kabuğu rendesini kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın. İrmikleri kavurduktan sonra şeker, süt, su karışımı ile karıştırın. 5 dakika sonra ateşten indirin ve yaklaşık 40-45 dakika kadar demlenmeye bırakın. Demlenme esnasında, kapağın altına kuru bir bez veya havlu kağıt koyarsanız buharı çeker ve demlenme daha hızlı olur. Arzuya göre toz tarçın veya tarçın çubuğu ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.